|
A fő téma:
Ajánló ez meg az ...
Szabad program, film, könyv, kezdeményezés ... |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
RETRO VÉRADÁS a Városmajorban 2009. szeptember 5. 10-18:00
Manapság legfeljebb a nagyszülők, szülők élménybeszámolóiból ismerhetik a fiatalok, hogy milyen is volt a véradások hangulata az '50-es, '60-as, '70-es, '80-as években, amikor a véradás még igazán "eseményszámba ment?. Összetartozást szimbolizáló társasági esemény volt, amelynek alkalmával a véradók egyszerre ünnepelték egymást, és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kaptak új esélyt az életre.
Sör, virsli, bambi, élő zene, jó hangulat, jó társaság. Néhány évtizeddel ezelőtt ez jellemezte a véradások hangulatát ... A különleges hangulatú Retro Véradás célja a régi idők hangulatának felidézése mellett, a véradás jelentőségére való figyelemfelhívás és a nyári vérkészletek utánpótlása.
10.00 - Kapunyitás 10.30 - 11.15 Kaláka koncert 11.15 - 11.30 Kvíz játék gyerekeknek a véradásról 11.30 - 12.30 Bluebirds Band koncert 12.30 - 13.30 Filmvetítés és kiállítás-ajánló - a régi idők véradásai 13.30 - 14.30 Éles István és Bach Szylvia 14.30 - 15.00 Kvíz játék felnőtteknek a véradásról 15.00 - 17.00 B. Tóth László Retro Disco 17.00 - 18.00 Retro zene, rendezvény zárása
A Retro Véradáson minden véradónak ingyenes sör, virsli, lángos és ajándék jár. Élő zene, neves művészek (B. Tóth László, Éles István és Bach Szilvia, Kaláka Együttes, stb.) produkciói, játékok és egyéb meglepetés-programok teszik maradandóvá az élményt. "Véradás régen és ma" címmel, egyedülálló kiállításon mutatjuk be a véradás történetét és relikviáit.
> Részletek ... |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
Kemény sorok voltak valóban, de jó volt, hogy nem voltak nagy hőzöngések, összezörrenések. Az anyukák aranyosan olvasgattak, mesélgettek várakozás közben a sajátjaik mellett a környezetükben lévő érdeklődő gyerekeknek is. A rendezvény elvileg este 6-ig tartott, amit a számos érdeklődő miatt kitoltak 8-ra, de még utána is sokan adtak volna. Aki kilátogatott, pár óráig egy más, önzetlen világba csöppenhetett. Remek kis családi, baráti, közösségi program volt. Örülök, hogy én is ott lehettem! |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
Meglepődtem rendesen mennyien voltunk! A véradást kihagytam, nem bírtam kivárni a sort. Tisztelet azoknak akik kivárták! |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
"12.30 - 13.30 Filmvetítés és kiállítás-ajánló - a régi idők véradásai"
Ez engem is érdekelne! Sajnos vért most nem tudok adni. |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
Ehj ... ez is 5.-én!? Sör, virsli és ajándékok!? Jól hangzik! ;) Most azért dilemma, hogy tüdőszűrés, vagy retrozás, de unatkozni ezek szerint már nem fogok szombaton. Ti melyiken lesztek? |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|