DNR.hu - Nyitólap
DNRhu | Online Donor Magazin - Nyitólap
www.dnr.hu szerk@dnr.hu
DonorInfó
Véradás Alap információk,..
Vérellátó állomások
Csontvelő-átültetés
Veseátültetés
Jogi szabályozások
KV Kerékpáros véradás
DonorTV Internetes donor csatorna
D'MAG - Programajánló
Ott voltunk! Kalandok, események..
Betegtájékoztató
Kemoterápia
A betegek jogai
Te tudod!?
Az emberi vér
Fájdalom és fájdalomcsillapítás
Napégés
KórInfó Betegség ismertető,..
KórLinx Linkajánló,..
Szótár Közérthető orvosi szójegyzék
Kupakgyűjtés
Véradás Motivációk, beszámolók,..
ICE Telefonbeállítás vészhelyzetre ...
Adó 1% felajánlás kinek, hogyan ...
Fórum
Fórum Építő gondolatok,..
Regisztráció
Kapcsolat
KórInfo bővítése
Orvosi szótár bővítése
Rendezvény ajánlása
Segítség kérése
Üzenet a szerkesztőknek
Partnereket keresünk
Vészhelyzet esetén értesítendő személy beállítása saját telefonba ICE néven

Donor Channel #1 - D'MAG TV - Internetes donor csatorna
Donorra várva,.. (galéria) Donorra várva,.. (galéria)
www.dvg.hu
Magyar Hospice Alapítvány Magyar Hospice Alapítvány
www.hospice.hu
Magyar Transzplantációs Társaság Magyar Transzplantációs Társaság
www.transzplant.hu
Magyar Vöröskereszt Magyar Vöröskereszt
www.voroskereszt.hu
Országos Vérellátó Szolgálat Országos Vérellátó Szolgálat
www.ovsz.hu
OVSZ Szervkoordinációs Iroda Szervkoordinációs Iroda
donacio.ovsz.hu
Transzplantációs Alapítvány  - A megújított életekért Transzplantációs Alapítvány
www.transalap.hu
A fő téma:
Csontvelődonor-blog :-)

Arra gondoltam, leírom itt majd lépésről lépésre, miből lesz a csontvelődonor. Talán nem érdektelen ez másoknak sem. És szóljon hozzá, akinek van kérdezni- vagy hozzáfűznivalója!
(Közben elküldtem, föl is tették, itt van)
graphoman

Az OVSZ emmiről nem tájékoztatott, azt is most hallom csak, hogy régi az az anyag -- de hát több a semminél, na. A múltkori véradáskor amúgy akartak adni nekem egy kis csini, névre szóló plasztikkártyát a csvdonorságról, de nem találták meg az enyémet. :-( Az viszont örvendetes, hogy csak B betűsökből volt vagy húsz félretéve, szóval valamennyien csak vagyunk Csongrádban (is). Igaz, a néni azt mondta, egy részüket már nagyon rég nem látták (vért adni).
#10. graphoman 7 hónapja
Helló, Jó lenne Gál professzor leírásához a dátumot is hozzátenni, ha rendelkezésre áll: még hőskorból származik, legalább 15 éves! rajka
#9. rajka 9 hónapja
Időközben változott a helyzet. Elég csak, úgymond vért adni, amiből kiszűrik állítólag az őssejteket, mikből késöbb alkalmas szert tudnak kreálni.

Tájékoztatót erről az új eljárásól nem tudtam még szerezni (nyomdában van még állítólag) , de mihelyt elérnek hozzánk is az információk, frissítünk.

A lényeg az, hogy már nem kell félni a csontszuriktól! Így elvileg, még több csontvelődonor lehet akik megnövelhetik a donorra várók gyógyulási esélyeit!

Graphoman, te kaptál valamilyen információt már erről OVSZtől?
#8. Zach_ tavaly
Hello! A csontvelő donor regisztráció azt jelenti, hogy a véradás alkalmával az ember jelzi ebbéli szándékát, majd kitölt egy nyomtatványt, ami az első lépés. Majd - egyszercsak - behívják egy kicsivel alposabb kivizsgálásra, ami azt jelenti, hogy két kémcsővel több vért vesznek le, mint egy rutin vérvizsgálat alkalmával. Donornak csak egészséges ember jelentkezhet, szerencsés az is, ha korábban vért is adott. Ez amiatt lényeges, hogy ne legyen rosszul attól, hogy huzamosabb ideig fekszik egy tűvel a vénájában. Csípőlapátból csak NAGYON ritkán gyűjtenek le sejteket, inkább a perifériás vérből szoktak, ( könyökhajlati vénából ), ami olyasmi, mint egy dialízis. Tehát nem fájdalmas, csak hosszabb, mint egy véradás és előtte kb. 1 hétig kap az ember egy injekciókúrát. Ez azért van, hogy megemeljék kicsit a sejtszámot és biztosan le tudják gyűjteni. Trexx, a jó hemoglobin szint az alapfeltétele a véradásnak, és igaza van PFF-nek, a donor érdekében mondják azt, hogy nem, nem adhat. A Karolina úton biztos jelentkezhetsz, illetve a nagyobb teületi vérellátóknál.
#7. nitra 3 éve
re trexx. Nem minden 'véradóhelyen' lehet csvdonor regisztrációt kérni ha jól tudom, de a karolina útiban viszont tuti lehet.

A 'visszadobás' jórészt gondolom a te védelmed is szolgálja;) Ha visszamész, kérj simán jelentkezési lapot és majd kiderül, hogy mehet-e vagy senem ...
#6. PFF 3 éve
Szia PFF!Lényegében mindegy, hogy vesznek-e csontvelőt a jelentkezéskor vagy sem, csak kívácsi voltam mire számítsak. Hol próbálkozzam a jelentkezéssel? Régebben a véradásnál a Karolina útra jártam, de ott sosem szóltak, hogy lehet jelentkezni csontvelő donornak is. Meg azóta nem voltam vért adni, amóta 10 méter alatt elvesztették a véradó igazolványomat. Ez megrendítette a bizalmam. Meg abból is elegem lett, hogy elég sokszor visszadobtak a éppen jó hemoglobin szintemmel, ami egyébként jó, csak véradáshoz kevés:-(
#5. trexx 3 éve
hey. Igazából nem tudom biztosan, de én is remélem, hogy csak akkor vesznek le ha 'bevetés' van. Jelentkezni kéne már nekem is ... Bele is veszem az új évi fogadalmaim sorába .. Igérem ;)
#4. aLamer 3 éve
Hali trexx! A regisztráláshoz nem vesznek előre mintát, elég a vért vizsgálniuk ;).
#3. PFF 3 éve
Sziasztok!Kérdés: Ha csontvelődonornak jelentkezik az ember, az első alkalommal is megcsapolják a medencecsontot csontvelőért?
#2. trexx 3 éve
Hát igy azért egyszerűbb elindulni.
#1. jandra 3 éve
Vissza!
Felhasználónév: Jelszó:
Hozzászólás:
Beküldés
Regisztráció
Felhasználónév: Jelszó:
A téma címe:
Felvezetés, megjegyzés:
Blog?
Jelöld be, ha online naplóként szeretnéd használni!
Felvetés
Regisztráció
Legfrissebb fórum témák
Jótékonysági felhívás, rendezvény, segélykoncert,..
- Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy Szegeden, e ... Rrr
"A dohányzás halált okozhat!"
o Végleg letette a cigarettát az a láncdohányos indo ... PFF
Hozzászólás képekhez, videókhoz ...
- MV | Motoros Véradás Szerecsenyen - Szerecseny 201 ... DMAG_Rider
További témák
Programajánló
dvg | alkoss Te is hajósat  - 2010. augusztus 4-10. dvg | alkoss Te is hajósat
az V. Spirit Kupa ideje alatt, és ajánld fel a dvg élő jótékonysági aukciójára ...

2010. SZEPTEMBER 4-10.
Ott voltunk!:
MV | Motoros Véradás Szerecsenyen
Szerecseny 2010.08.14.
Péntek 13 a Márkák Harcán
Mogyoród, Hungaroring 2010.08.13.
GV | Az első gördülés ...
Budapest 2010.08.07.

A DNR.hu oldalain található információk, szolgáltatások 18 éven felülieknek ajánlott, nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérünk minden esetben fordulj szakorvoshoz! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg a kezelőorvost, gyógyszerészt!

2001-2010 [DNRhu] Online Donor Magazin - Nyitólap  |  Kapcsolat: szerk@dnr.hu
D'MAG pörgeti, kabalahal kreatív, AION helyes